۲۰ دسامبر (۲۹ آذر ماه) در تقویم مناسبتهای جهانی به عنوان روز بینالمللی همبستگی بشر تعیین شده و به همین جهت در عرصه جهانی، بسیاری از فعالان حقوق بشر و یا فعالان صلح و به طور خاص پژوهشگران حقوق همبستگی، این مناسبت را گرامی می دارند.
روز جهانی همبستگی بشر یعنی:
یک روز برای جشن وحدت ما در تنوع.
یک روز برای یادآوری دولتها به تعهدات خود در قبال موافقت نامه های بین المللی.
روزی برای افزایش آگاهی عمومی از اهمیت همبستگی.
یک روز برای تشویق بحث در مورد راه های ارتقاء همبستگی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار از جمله ریشه کن کردن فقر.
یک روز اقدام برای تشویق ابتکارات جدید برای رفع فقر.
روز همبستگی بشر با هدف توسعه پایدار (SDGs) برای رسیدن به یک دستور العمل جدید و فراگیر برای توسعه کشورهای جهان، انتخاب شده است. این سند در راستای اهداف توسعه هزاره (MDG) و برای از بین بردن فقر، حفاظت از کره زمین و حصول اطمینان از کرامت انسانی برای همه بشر، به تایید و موافقت رهبران جهان رسید.
دستورالعمل جدید اهداف توسعه پایدار(SDGs) با تمرکز به دو محور اساسی یعنی انسان و سیاره زمین، و با پشتیبانی از حقوق بشر و در پرتوی مشارکت جهانی، مصمم به نجات مردم جهان از فقر، گرسنگی و بیماری است. بدیهی است که تحقق این آرمان ها بر پایه همکاری و همبستگی جهانی میسر خواهد شد.
به تعبیر سازمان ملل متحد روز بین المللی همبستگی روزی برای جشن گرفتن وحدت در عین کثرت، روز یادآوری به کشورها برای احترام به توافق نامه های بین المللی شان، روز بالا رفتن آگاهی عمومی از اهمیت همبستگی، روز تشویق بحث درباره طرق ارتقا همبستگی برای دستیابی به اهداف توسعه هزاره شامل از بین بردن فقر و روز تشویق ابتکارات در جهت از بین بردن فقر است. در این روز اهمیت اقدام جمعی در توجه به چالش های جهانی و اهداف توسعه جهانی مد نظر قرار می گیرد . همه ما باید به طور جمعی و با همبستگی و مشارکتی جهانی در خصوص حل این چالش بزرگ اقدامات مناسبی اتخاذ کنیم. کمک به اقشار آسیب پذیر، باعث ارتقا و پیشرفت همه ما می شود. اجازه دهید تا در روز بین المللی همبستگی بشر، با تأکید مجدد بر انسانیت مشترک مان، به دفاع از ارزش های مشترک بپردازیم و آینده ای بهتر را برای همه انسان ها محقق کنیم.
اعلام روز 20 دسامبر به عنوان روز همبستگی بین المللی بشر، راهکاری برای دست یابی به آرمان های جهانی صلح، حقوق بشر و توسعه است که هر سه جزو اهداف اولیه سازمان ملل متحد و جامعه بین المللی هستند.
بدون دیدگاه